01 april 2011

*peppar peppar ta i trä*

Läser Alias Grace av Margaret Atwood och det går riktigt bra! :-D Men som jag skrev som titel, *peppar peppar ta i trä*, också brukar man säga, "Man ska inte ropa hej förrän..." Och det är sant! :-P
Men jag har hunnit läst ända till sidan 359 av 503 sidor, det går framåt och känns nåt så himmelskt skönt. ^^

Den handlar om Grace, som är 32 år, det är 1800-tal, och hon sitter i fängelset för morden på en kvinna och en man som hon begick tillsammans med en man när hon var 16 år, också handlar det om en ung doktor, Simon, som har henne som nåt slags psykologiskt experiment, han ska försöka ta reda på varför hon mördade och varför hon inte kan minnas det.
Man får följa de två, hur deras liv är och vad de tänker och tycker. Grace berättar sitt livs historia för honom och hur hon minns dagen då morden begicks, medan han skriver upp det och funderar hur han ska gå vidare med det hela.
Mycket, mycket spännande! Man känner på sig att det är nåt lurt eller nåt som inte stämmer, som att det ska bli nån vändning i slutet, och man vet inte vad man ska tro, samtidigt som man gillar Grace trots det hon sitter inne för.

Ska dessutom försöka att läsa en bok i taget, hålla fast i det hur frestande det än är att börja en andra eller en tredje. Disciplin, Amanda! :-P

Må dessutom säga att Margaret Atwood är en av mina favoritförfattare, som är värd att läsas av alla som älskar att läsa, sådetså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar